تنبیه بدنی زن از پدیده های اجتماعی، بدون محدودیت زمانی و مکانی است و در تمامی جوامع و فرهنگ ها وجود دارد. چنان که ویژه اسلام و روستائیان نبوده، حتی در پیشرفته ترین جامعه ها دیده می شود، تا بدان حد که اکنون در اروپا « جمعیت زنان کتک خورده » تأسیس شده، به دفاع و چاره جویی می پردازند. در فرانسه دو میلیون زن از شوهران خود کتک خورده اند ، یعنی یک چهارم شمار زنان.از این رو شماره تلفنی در اختیار بانوان قرار گرفته تا به طور رسمی از آنان حمایت کند.(کانال دوم تلویزیون فرانسه، به نقل از مجله پیام زن، شماره 160.)
حال شروع میکنم به بحث آیه قرآنی که کتک زدن زن رو جایز دونسته....
آیه 34 سوره مبارکه نساء زنها را به دو گروه می کند:
1- زنان شایسته که در برابر خواسته های به حق شوهرانشان فرمانبردارند و....
2- زنان ناشزه زنانی که در برابر خواسته های ....سرکشند و تمکین نمی کنند (مانند عدم تمکین جنسی برای شوهر)فرض کنید 40 در صد زنان جامعه ناشزه هستند مردان در قبال آنها چند راه دارند:
1- با این گونه زنان بسوزند وبسازند
2- آنها را قبل از اقدام دیگری طلاق دهند
3- اقدامی غیر از دو اقدام فوق انجام دهند
بقیه در ادامه مطلب
دو راه اول مشکلات زیادی دارد چون با طلاق آن هم در وهله اول ممکن است مرد از دست زن راحت شود اما نظام خانواده که از هم بپاشد اولین قربانی این حادثه فرزندان خانواده هستند و دهها مشکلات دیگر و ....پس راه سوم باقی می ماند ناگفته نماند دین اسلام دینی است که بنا دارد هیچ منکری در جامعه صورت نگیرد و همه را در قبال منکرات مسئول می داند پس مرد باید در برابر این منکر اقدامی انجام دهد.
راه اولی که اسلام پسشنهاد می کند موعظه هست وقتی خداوند به حضرت موسی و هارون دستور می دهد که با فرعونی که آن همه جنایات انجام داده و ادعای خدایی می کند لین و نرم صحبت کنند شاید پند پذیر باشد معلوم است که مرد در موعظه کردن زنش چقدر باید این مسئله را رعایت کند در این مرحله اگر مرد نقش موعظه گری را خوب ایفا کند از 40 در صدد زنان ناشزه مر فوضه 20 در صد متنبه می شوند.
مرحله دوم
قرآن می فرماید مرد از هم خوابگی با او کنار بکشد بدون این که توهین و کتکی به همراه داشته باشد در این مرحله هم فرض کنید 10 در صدد زنان متنبه می شوند پس از صدرصد زنان 90 درصد کنار رفتند.
خوب شما چه راهی را برای این ده درصد پیشنهاد می کنید ؟
ممکن است بفرمایید طلاق : طلاق تیر آخر است
ممکن است بفرمایید : شکایت کردن از زن !! باز این راه هم مشکلاتی در پی دارد
ممکن است بفرمایید .....
اما قرآن می فرماید قبل از طلاق و .... زنان را تنبیه کنید
کلمه زدن در فارسی بار منفی دارد چون سابقه ذهنی بدی از این کلمه در اذهان است
اما در عربی اصابت کردن یک شیء به یک شیء را ضرب می گویند مثلا شما آهسته دو دست را به همدیگر بزنید عرب آن را ضرب می گوید پس اسلام زدنی را تجویز می کند که نه قرمز شود ونه سیاه و نه کبود چون این گونه زدنها دیه دارد بله اگر آن هم اثر نکرد مراحل بعدی را باید پیاده کرد.
ممکن است شما بفرمایید این گونه زدن چه اثری دارد ؟؟
دقت کنید این گونه زدن اگر به شوخی باشد هیچ اثری ندارد امابحث ما راجع به مردی است که در مقام عصبانیت و ...است.
پس ببینید زن کنیز نیست اما برای مصلحت هایی و جهت امنیت زندگی و پابرجایی آن این حکم داده شده است ومنافاتی هم با آزاد بودن و اختیار زن ندارد.
ستایش بزرگوار باید توجه داشت؛ این مسئله مختص به زنان نبوده و در مسئله ی ناسازگاری مردان نیز حاکم شرع موظف است مردان متخلف را از طرق مختلف و حتی تعزیر (تنبیه بدنی) به وظایف خود آشنا نماید.
منبع : سایت http://t-pasokhgoo.mihanblog.com/
برای خواندن مطالب تکمیلی به مقاله دوم که در این زمینه تهیه شده است مراجعه کنید :
http://deldadehh.parsiblog.com/Archive/%e3%de%c7%e1%c7%ca+%cf%ed%e4%ed+%e6+%e3%d0%e5%c8%ed/